Zorgaanbod

Naast reguliere huisartsenzorg biedt Huisartsen Sarphatipark:

Urineweginfectie/blaasonsteking

Verschijnselen van blaasontsteking zijn: pijn bij het plassen, vaker kleine beetjes plassen, pijn in uw rug of onderbuik. Heeft u het vermoeden dat u een blaasontsteking heeft dan is het niet meteen nodig om een afspraak te maken bij de huisarts. Wel is het verstandig om uw ochtendurine te laten nakijken op ontsteking. Alle werkdagen kunt u (bij voorkeur in de ochtend) uw ochtendurine inleveren op de praktijk. De assistente kijkt de urine na en overlegd met de huisarts. U wordt gebeld over de uitslag en zo nodig wordt er een recept naar uw apotheek verstuurd. Wanneer u urine inlevert wordt u ook gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kunt u hieronder downloaden, invullen en mee inleveren bij uw urine. Voor meer informatie over blaasontsteking:

Lees over blaasontstekingen op thuisarts.nl Vragenlijst urineonderzoek (PDF)

Soa (Seksueel overdraagbare aandoening)

U kunt een soa hebben zonder dat u er iets van merkt. Een soa kan ook klachten geven, bijvoorbeeld: geelgroene afscheiding, branderig plassen, wratten, blaasjes, zweertjes of gele huid en geel oogwit. De meeste soa’s zijn goed te behandelen als u er op tijd bij bent.

  • Heeft u klachten en denkt u dat u een soa heeft? Maak dan een afspraak op het spreekuur bij een van de huisartsen. Dan kunnen wij samen met u bekijken welke tests nuttig zijn om te doen.
  • Heeft u geen klachten maar wilt u zich gewoon ter controle laten testen? Maak dan een belafspraak of stuur een e-Consult via de WebApp.
Lees over SOA's op thuisarts.nl

Vaccinaties en reizigersadvies

Gaat u een reis maken? Heeft u vaccinaties nodig en/of wilt u advies omtrent het voorkomen van ziekte tijdens uw reis? In onze praktijk geven wij reizigersadvies & vaccinaties. Dokter Van den Hombergh is gecertificeerd reizigersgeneeskundige en volgt de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)

Een reizigersadvies bestaat uit advies en voorlichting op het gebied van risico’s en preventie maatregelen op reis, recepten voor eventuele medicijnen en/of vaccinaties en het zetten van benodigde vaccinaties.

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. De kosten voor het samenstellen van een reizigersadvies bedragen 28 euro, dit wordt afgerekend op de praktijk. Dit bedrag is exclusief eventuele vaccins of medicijnen, deze moet u bij uw apotheek apart afrekenen.

Wilt u een reizigersadvies, dan verzoeken wij u om het onderstaande ‘Intakeformulier reizigersadvisering’ te printen en zo volledig mogelijk in te vullen. Het ingevulde formulier kunt u afgeven op de praktijk of u kan het per mail of post naar ons sturen. Zodra wij u formulier hebben ontvangen zullen we telefonisch contact met u opnemen en een afspraak maken voor het consult.

Lees over vaccinatieadvies op LCR.nl Intakeformulier reizigersadvisering

Chirurgische verrichtingen

Wij hebben veel ervaring met het doen van chirurgische verrichtingen en kunnen deze in de praktijk uitvoeren. U krijgt eerst een intakegesprek, waarin de huisarts bekijkt om wat voor afwijking het gaat. Hij beoordeelt dan of de verrichting mogelijk is en hoeveel tijd deze in beslag zal nemen. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze worden in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal 30 minuten in beslag. Verrichtingen die worden gedaan bij Huisartsen Sarphatipark:

  • Behandeling van een ingegroeide teennagel
  • Verwijderen van moedervlekken
  • Verwijderen van talgkliercystes en vetbulten
  • Verwijderen/bevriezen van wratten
  • Verwijderen/bevriezen van fibromen en andere huiduitstulpingen

Ontstekingsremmende injecties

Ontstekingsremmende injecties kunnen snel en effectief werken bij bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup of de schouder, maar ook bij slijtage klachten van sommige gewrichten. Wij hebben hier veel ervaring mee. Tijdens een consult beoordelen we eerst of een injectie zinvol kan zijn. Daarna worden ontstekingsremmende medicijnen besteld en wordt er een afspraak gemaakt voor het geven van de injectie.

Spiraaltje plaatsen/verwijderen

Een spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat in de baarmoeder wordt geplaatst en op die manier gedurende 5 tot 8 jaar een zwangerschap voorkomt. U kunt dit in onze praktijk laten plaatsen. Eerst krijgt u een intakegesprek, waarin de huisarts met u de procedure bespreekt en zo nodig kweken afneemt. Daarna wordt er een afspraak van 30 minuten ingepland voor het plaatsen van het spiraaltje.

Bij ons gebeurt het plaatsen van een spiraaltje onder lokale verdoving. Hierdoor is de ingreep een stuk minder pijnlijk. Na plaatsing wordt met een echo gecontroleerd of het spiraaltje goed zit. Het laten verwijderen van een spiraaltje gaat meestal sneller. U kunt hier een normale 15-minuten-afspraak voor maken.

Lees over spiraaltjes op thuisarts.nl

Implantatiestaafje plaatsen/verwijderen

Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat drie jaar kan blijven zitten. Het is 4cm lang en 2mm dik en wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht, waar het een hormoon afgeeft en zo een zwangerschap voorkomt. Het implantatiestaafje kan in onze praktijk worden geplaatst onder plaatselijke verdoving. U krijgt eerst een intakegesprek waarin de procedure wordt besproken en het implantatiestaafje wordt besteld. Daarna wordt er een afspraak van 30 minuten gepland voor het plaatsen van het staafje. Het verwijderen van het staafje gebeurt eveneens onder plaatselijke verdoving en neemt ook 30 minuten in beslag.

Lees over het implantatiestaafje op thuisarts.nl

Diabetes Mellitus

Bij ons is de diabeteszorg goed geregeld via de zorggroep Zorg voor Zuid (ZvZ). Dit houdt in dat u in onze praktijk wordt gecontroleerd door een in diabetes gespecialiseerde praktijkondersteuner (POH-S), deze werkt nauw samen met de huisarts. Ook coördineren wij alle andere zorg die nodig is bij diabetes, zoals oog-, voet- en bloedcontroles. Dit alles zorgt voor goed georganiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Lees over Diabetes Mellitus op thuisarts.nl Lees over diabeteszorg op de site van onze zorggroep (ZvZ)

Hart- en vaatziekten

Via de zorggroep Zorg voor Zuid (ZvZ) hebben wij een zorgprogramma voor mensen met hart- en vaatziekten. Dit houdt in dat onze patienten met (risico voor) hart- en vaatziekten periodiek op de praktijk worden gecontroleerd door de praktijkondersteuner (POH-S) en de huisarts. Hierbij worden klachten besproken die kenmerkend zijn voor hart- en vaatziekten en worden eventuele vragen beantwoord. Verder worden uw bloeddruk, gewicht en bloedwaardes gecontroleerd en wordt uw medicijngebruik bekeken. Het doel hiervan is om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw hart- en vaatziekten en de kans op (nieuwe) hart- en vaatziekten zo laag mogelijk te maken.

Lees over hart- en vaatziekten op thuisarts.nl Lees over hart- en vaatziekten op de site van onze zorggroep (ZvZ)

COPD

Via onze zorggroep Zorg voor Zuid (ZvZ) hebben wij een zorgprogramma voor mensen met COPD. COPD staat voor Chronische Obstructieve Long Ziekte. Het is een ongeneeslijke longziekte waarbij patiënten vaak last krijgen van hoesten, benauwdheid en slijm. Dit komt door een blijvende ontsteking van de luchtwegen, bijna altijd veroorzaakt door jarenlang roken. Binnen het zorgprogramma zal de huisarts samen met de praktijkondersteuner (POH-S) jaarlijks nagaan hoe het met uw ziekte, uw klachten en beperkingen in het dagelijks leven gaat. Ook zullen zij uw medicatiegebruik bespreken en zo nodig een longfunctiemeting uitvoeren. Verder besteden zij aandacht aan uw leefstijl, zoals uw bewegen, roken en voeding. Zij kunnen u verwijzen naar speciale begeleidingsprogramma’s op het gebied van leven met COPD. Deze programma’s zijn gericht op het verbeteren van de conditie en richten zich op ademhalings- en hoesttechnieken. Begeleiding bij het stoppen met roken is ook een onderdeel van de ketenzorg COPD.

Lees over COPD op thuisarts.nl Lees over COPD op site van onze zorggroep (ZvZ)

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijk. Daarom is het belangrijk dat u dit goed voorbereidt. Kies een gunstig tijdstip, wanneer u niet te veel aan uw hoofd heeft en er voldoende afleiding is. Lukt het u niet om te stoppen met roken? Of wilt u graag begeleiding bij het stoppen met roken? Maak dan een afspraak op ons spreekuur. Samen met onze praktijkondersteuner (POH-S) kunnen wij u bij het stoppen ondersteunen, eventueel met behulp van medicatie of nicotinevervangers.

Lees over stoppen met roken op thuisarts.nl

Psychische ondersteuning

Binnen onze praktijk werken praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Deze bieden vraagverheldering, diagnostiek, kortdurende behandeling of (langer durende) ondersteuning en begeleiding aan personen met allerlei soorten psychische klachten of een lichte of stabiele chronische psychische stoornis. Enkele voorbeelden zijn angstklachten, somberheid, slapeloosheid, relatieproblemen, depressie, ADHD, autisme of een burn-out. U kunt met uw huisarts bespreken of een verwijzing naar de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. 

Lees over psychische klachten op thuisarts.nl

PrEP

Mensen die PrEP willen gebruiken kunnen bij ons terecht. De huisarts verzorgt de begeleiding en de controles die gepaard gaan met het gebruik van PrEP. PrEP is een pil waarmee je kunt voorkomen dat je HIV oploopt. PrEP is veilig én effectief. Sinds 2016 is PrEP beschikbaar in Nederland. PrEP wordt niet vergoed door de zorgverzekering. PrEP kun je alleen kopen op recept. Wil je meer informatie over PrEP? Klik op de link hieronder. Wil je PrEP gaan gebruiken? Maak dan een afspraak met een van de huisartsen.

Lees over PreP op PrEPnu.nl

Gezondheidscheck & leefstijladvies

Het is goed om zo nu en dan eens bewust stil te staan bij uw gezondheid. De vraag is of u hiervoor altijd naar uw dokter moet. Om u daarbij te helpen hebben wij hieronder een aantal situaties omschreven waarin het zinvol kan zijn een afspraak te maken voor ons spreekuur ter controle:

  • U heeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, nierschade of suikerziekte.
  • In uw familie komen erfelijke vormen van kanker voor, bijvoorbeeld erfelijke tumoren.
  • U heeft het gevoel dat u ongezond leeft en u wilt actief u leefstijl gaan verbeteren.
  • U wilt stoppen met roken.

In deze gevallen is het verstandig een afspraak te maken voor ons spreekuur zodat wij u kunnen helpen uw gezondheid te verbeteren. 

Lees over gezond leven op thuisarts.nl